Eszterlánc plusz kft

"építs, szépíts!"

Öntözőrendszer elemek

Vezérlő vagy automatika: A beállított időpontban és időtartamra automatikusan vezérli az öntözést és a szivattyút. Fogadja az esőkapcsoló jelét, mely tilthatja az öntözést.


Esőérzékelő: A beállított csapadékmennyiség esetén tiltott jelet küld a vezérlőnek. Kiszáradása után visszakapcsolja az öntözést.
Figyelembe veszi a természetes csapadékot, így az öntözőrendszer nedves időben így nem öntöz, megakadályozva a gyep, illetve a növények kirohadását.


Elektromos szelepek: 24V váltakozó feszültséggel nyitható, zárható 'csapok', amelyek az egyes zónák vízellátását biztosítják. A szelepeket osztókban használjuk, amiket műanyag szelepdobozokban helyezünk el.
Magát az elektromos jelet a vezérlő elektronika adja a szelepeknek.

 


Szórófejek: Két fő típusa van: fix szórásképű spray típusú szórófejek, valamint hidromotoros forgó, állítható szögű szórófejek.
A szórófejek az öntözés időtartama alatt, a víznyomás növekedésének hatására automatikusan kiemelkednek, majd az öntözés befejeztével visszasüllyednek a földbe. Amikor nincs locsolás, az öntözőrendszer szórófejei nem zavarják sem a látványt, sem a fűnyírást, és még a sportot sem.

 Csövek és összekötők: Az öntözőrendszerben KPE csövek 6 és 10 bar nyomásra minősített típusait használjuk 25,32,40,50 mm-es méretben. A szórófejek bekötéséhez LPE csövek 16,

20 mm

típusait használjuk, valamint a csövek méretéhez passzoló idomokat.